2. zimski: Vošca nad Kranjsko Goro (1.734 m.n.v.)

Po novem izbiramo hribe, ki so nezahtevni, na katerih še nismo bili in imajo hecno ime. Tokrat smo izbrali Vošco nad Kranjsko Goro.


Malo pred Kranjsko Goro se cesta odcepi desno proti vasi Srednji Vrh. Ozka, asfaltirana cesta nas pripelje do vasi, kjer pustimo avto in glej glej...tokrat ne bo potrebno čepet za avtomobilom ali pa v grmu...na minus gremo gosposko ;) No, samo jaz, ostali imajo očitno velikanske mehurje.


Najprej nas pot vodi še malo po asfaltu, potem čez dvorišče kmetije in potem...strmo navzgor! Grizemo kolena, dobesedno. Zahtevno ni, je pa naporno. Prečimo gozd, potem na cca 1.350 m.n.v. pridemo do prvih zaplat snega. Za ovinkom pot izgine, zato se poženemo direktno navzgor po travnatem pobočju. Če se je zdelo prej strmo, je zdaj navpično! Se vsaj malo ustavimo in pogledamo naokrog.


Ko zlezemo iz brezpotja in gozda, pridemo na belo čistino....ahhhhhhhhhhh, zadihamo ;) In že vidimo vrh....vau, to je bilo hitro.




Skozi oblake pokuka sonce v trenutku, ko stopimo na vrh Vošce - to pa je nagrada. Zraven še vroč čaj iz sestrine termovke in grda razvada - cigaret. Ah, saj razumete, kajne? ;)





In zdaj...ultimativna nagrada dneva...kratek spust po zasneženem pobočju - prijetno mehko, brez zdrsov in udiranj. Škoda le, da je trajalo zelo zelo malo časa. V tem času se je nebo lepo razjasnilo, postalo je toplo. Lahko smo sneli rokavice in na poti nazaj posneli nekaj fotk.





Tako hitro kot smo bili na vrhu, smo bili tudi nazaj. Pogled proti Kranjski Gori izziva in vabi na smučarske strmine... če bi imeli dilce v avtu... ;))


Statistika:
- 9 km
- 730 višincev
- 3 ure

Naslednjič pa....imate kakšen predlog?

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Krožna kolesarska tura - Nanos (1.240 mnv)

Ljubelj - Preval-a - (Begunjščica) - Roblekov dom - Izvir Završnice - Zelenica

Po grebenu od Črne prsti preko Krna na Komno